Γαρίδες κρασάτες
Υλικά
½ κ.γ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγο μπούκοβο
20 γρ. λευκό κρασί γλυκό
50 γρ. ντομάτα κονκασέ
40 γρ. ζωμός θαλασσινών
40 γρ. σάλτσα ντομάτας
100 γρ. κόκκινες και πράσινες πιπεριές
15 γρ. βούτυρο παγωμένο κομμένο σε κυβάκια
½ κ.γ. πιπέρι
ξύσμα από ½ λάιμ
½ κ.γ. φρέσκο εστραγκόν
1 κλωναράκι θυμάρι
Βήματα
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο και ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες και σωτάρουμε. Βάζουμε την ντομάτα κονκασέ, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό, την σάλτσα ντομάτας και το αλατοπίπερο. Βάζουμε τις γαρίδες, δένουμε την σάλτσα με το βούτυρο και ολοκληρώνουμε με το ξύσμα λάιμ και το φρέσκο εστραγκόν ψιλοκομμένο.