Γαρίδες με κρέμα καρύδας και ρύζι εξωτικό
Για τις γαρίδες
20 γαρίδες
2 κ.σ. βούτυρο
Αλάτι
½ λεμόνι
Ξύσμα λεμονιού
1φλ. κρέμα καρύδας
Για το ρύζι
1 φλιτζάνι αρωματικό ρύζι basmati
2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
1/2 πιπεριά κόκκινη σε στικ
1 καρότο σε στικ
2 φρ. κρεμμύδια σε στικ
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κουταλάκι κουρκουμά
1/2 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
Αλάτι-πιπέρι
Πρώτα ετοιμάζουμε το ρύζι
Σε ένα μεγάλο τηγάνι (γουόκ) τσιγαρίζουμε όλα τα λαχανικά. Αφού μαραθούν προσθέτουμε το ρύζι και το ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι μας και να έχει πιει όλο το ζουμί του.
Σε ένα τηγάνι βαθύ παράλληλα βάζουμε το βούτυρο και περνάμε τις γαρίδες μας μέχρι να αλλάξουν χρώμα 2-3 λεπτά.Τις αφαιρούμε και στο βούτυρο που έχει απομείνει βάζουμε την κρέμα καρύδας και την δένουμε. Όταν είναι έτοιμη προσθέτουμε τις γαρίδες σβήνουμε την φωτιά και βάζουμε μπόλικο ξύσμα λεμονιού. Ενώνουμε με το ρύζι και σερβίρουμε.