Καλαμαράκι γιουβέτσι στην κατσαρόλα
500 γρ. καλαμαράκια
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 τριμμένο καρότο
1 κ.σ. ντοματοπολτό
1 σκελίδα σκόρδο
½ κ.γ. μπαχάρι
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
½ κ.γ. κύμινο
1 σφηνάκι κρασί
Αλάτι
Φρέσκο πιπέρι
Ελαιόλαδο
Μαϊντανό
500 γρ. χονδρό κριθαράκι
Σε μία ρηχή κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, σοτάρουμε καλά, προσθέτουμε τα καλαμαράκια και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.Ρίχνουμε τον ντοματοπολτό, αλάτι, πιπέρικαι όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε, προσθέτουμε ½ φλιτζάνι νερό και αφήνουμε για 10 λεπτά να βράσει.
Συμπληρώνουμε 1300 ml καυτό και όταν έρθει σε καλό βρασμό ανακατεύουμε και ρίχνουμε το κριθαράκι στην κατσαρόλα.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμασε μέτρια θερμοκρασία . Όταν απορροφηθεί το υγρό και είναι έτοιμο το κριθαράκι, το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Καλό είναι να αφήσουμε το φαγητό να μείνει μερικά λεπτά πριν το σερβίρουμε. Αν θέλουμε, τρίβουμε λίγη φέτα από πάνω.