espa

Κριθαράκι με μαρινάρα οστράκων

Υλικά

1 κιλό μίγμα μαρινάρας με όστρακα

1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί

3 κ.σ. ελαιόλαδο

100 γρ. μουστάρδα απαλή

200 γρ. ζωμό λαχανικών

1 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο

400 γρ. κριθαράκι μέτριο

1 πρέζα σαφράν

2 κ.σ. βούτυρο

2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βήματα

Βράζουμε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό. Το κρυώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το μείγμα της μαρινάρας. Σωτάρουμε καλά για περίπου 4 λεπτά και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε τον ζωμό και το σαφράν. Όταν πάρει βράση προσθέτουμε το κριθαράκι και το αλατοπίπερο. Βράζουμε για περίπου 3 λεπτά και προσθέτουμε την μουστάρδα ανακατεύοντας καλά.

Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε το θυμάρι, το βούτυρο, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.

Lavraki Maratho
©atlantidastores 2020. Designed by Guru. Developed by Joinweb.