espa

Λευκό σαγανάκι γαρίδες με σος φέτας και πατάτες τηγανητές

Υλικά

12 γαρίδες ολόκληρες καθαρισμένες

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε καρεδάκια

2 κ.σ. μουστάρδα

½ ποτήρι λευκό κρασί

150 γρ. φέτα(προαιρετικά)

50 γρ. γραβιέρα(προαιρετικά)

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας άνηθο

πιπέρι

Αλάτι

Για τις πατάτες

4 πατάτες

Ελαιόλαδο

Η συνταγή γίνεται και χωρίς τυριά για να είναι νηστίσιμη αν θέλετε

Βήματα

Βράζουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες σε ένα ποτήρι νερό για 15 λεπτά και περνάμε το ζωμό από σίτα.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά. Σβήνουμε με κρασί.
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά.
Μόλις δέσει η σάλτσα προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρέυουμε για ακόμα 4 λεπτά.
Προσθέτουμε τη φέτα,την γραβιέρα, τον άνηθο και αποσύρουμε.
Σερβίρουμε το σαγανάκι καυτό πάνω στις τηγανητές πατάτες με λίγο ακόμη άνηθο.

πίσω στις συνταγές
Lavraki Maratho
©atlantidastores 2020. Designed by Guru. Developed by Joinweb.