Μαρινάρα σολωμού με ρύζι ή ζυμαρικά
Υλικά
1 κιλό μίγμα μαρινάρας με σολομό
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
200 γρ. ζωμός λαχανικών
2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
100 γρ. κρέμα γάλακτος
ξύσμα 1 λεμονιού
2 κ.σ. βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βήματα
Αφήνουμε την μαρινάρα να ξεπαγώσει στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε το μείγμα της μαρινάρας και το σκόρδο. Αφήνουμε να σωταριστεί για περίπου 3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και βάζουμε τον ζωμό και το αλατοπίπερο. Όταν πιει τα υγρά του, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Όταν αρχίσει να δένει η σάλτσα μας, κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, το ξύσμα και τον άνηθο. Σερβίρουμε με ρύζι ή ένα ζυμαρικό της αρεσκείας μας.