espa

Μαρινάρα θαλασσινών με αγκινάρες

Υλικά

 

500 ΓΡ ΜΑΡΙΝΑΡΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ

100 ΓΡ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

150 ΓΡ ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

200 ΓΡ ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ

40 ΓΡ ΛΕΥΚΟ ΞΗΡΟ ΚΡΑΣΙ

ΑΛΑΤΙ/ ΠΙΠΕΡΙ

ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ

800 ΓΡ ΠΕΝΝΕΣ ΒΡΑΣΜΕΝΕΣ

200 ΓΡ ΖΩΜΟ ΨΑΡΙΟΥ  Ή ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

1 ΚΟΥΤ. ΣΟΥΠΑΣ ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

½ ΚΟΥΤ. ΣΟΥΠΑΣ ΑΝΙΘΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

50 ΓΡ ΒΟΥΤΥΡΟ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ

20 ΓΡ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

 

ΣΕ ΕΝΑ ΤΗΓΑΝΙ ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟ ΜΕ ΤΟ ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ, ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΡΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ. ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΖΩΜΟ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 5 ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΥΕΙ Η ΣΑΛΤΣΑ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ, ΤΟ ΞΥΣΜΑ ΤΟΥ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ.

ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ, ΤΟΝ ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΧΥΛΩΣΕΙ.

Lavraki Maratho
©atlantidastores 2020. Designed by Guru. Developed by Joinweb.