espa

Μύδια αχνιστά με μπύρα και μουστάρδα

Υλικά

1 κιλό μύδια, με τα όστρακα

1 σκελίδα σκόρδο

 1 κρεμμύδι ξερό

1 κόκκινο τσίλι καυτερό

1 κ.σ. μουστάρδα 

150 ml μπύρα ξανθιά

1 λεμόνι

μαϊντανός

4 κ.σ. ελαιόλαδο

Βήματα

Περνάμε το κρεμμύδι στον τρίφτη και το σωτάρουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο. Ρίχνουμε τη μουστάρδα, την μπύρα, το λεμόνι και ανακατεύουμε με το κουτάλι μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά και να αρχίσουν να κοχλάζουν. Προσθέτουμε τα μύδια, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 5-6 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, και σερβίρουμε με μαϊντανό, φρέσκο ελαιόλαδο και καυτερό τσίλι.

πίσω στις συνταγές
Lavraki Maratho
©atlantidastores 2020. Designed by Guru. Developed by Joinweb.