Παπαρδέλες λεμονάτες με γαρίδες, κάπαρη και ούζο
500 γρ. παπαρδέλες
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
100 γρ. βούτυρο
1 σκ. σκόρδο
1/2 κ.γ.
20 γαρίδες, μεγάλες, καθαρισμένες
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι
1 κ.γ. ξύσμα λάιμ
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.σ. χυμό λάιμ
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
5 κ.σ. κάπαρη
½ φλιτζάνι ούζο
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε ένα λεπτό λιγότερο από το χρόνο που δίνουν οι οδηγίες του κατασκευαστή.Τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και τα κρατάμε ζεστά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή wok ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το ½ βούτυρο, προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο και τα σωτάρουμε. Προσθέτουμε στο τηγάνι και τις γαρίδες για 2 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με το ούζο, προσθέτουμε την κάπαρη και αδειάζουμε και τα ζυμαρικά στο τηγάνι, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το ξύσμα του λάιμ. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και λάιμ.