Παπαρδέλες του ονείρου
6 γαρίδες καθαρισμένες
6 αστακοουρές
300 γρ. καβουρόψιχα
500 γρ. παπαρδέλες
1 κρεμμύδι
1 κόκκινη, 1 πράσινη & 1 κίτρινη πιπεριά
2 κ.σ. μαϊντανό & άνηθο ψιλοκομμένο
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 ντομάτες τριμμένες
½ ποτήρι λευκό κρασί (μοσχοφίλερο ή μοσχάτο)
αλάτι
πιπέρι
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις γαρίδες, τις αστακοουρές,την καβουρόψιχα και σωτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε με το κρασί και αφαιρούμε τα θαλασσινά από το τηγάνι. Βάζουμε τον πελτέ ,την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα μας.
Βράζουμε τις παπαρδέλες, παίρνουμε ένα μικρό μπρίκι με ζωμό από αυτές και τον προσθέτουμε στη σάλτσα μας. Αφού είναι έτοιμες και οι παπαρδέλες και η σάλτσα, τα ενώνουμε στο τηγάνι προσθέτοντας τα θαλασσινά και τα αρωματικά, τον άνηθο και το μαϊντανό δηλαδή. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σταγόνες ελαιόλαδου.