espa

Παπαρδέλες του ονείρου

Υλικά

6 γαρίδες καθαρισμένες

6 αστακοουρές

300 γρ. καβουρόψιχα

500 γρ. παπαρδέλες

1 κρεμμύδι

1 κόκκινη, 1 πράσινη & 1 κίτρινη πιπεριά

2 κ.σ. μαϊντανό & άνηθο ψιλοκομμένο

6 κ.σ. ελαιόλαδο

1  κ.σ. πελτέ ντομάτας

2 ντομάτες τριμμένες

½ ποτήρι λευκό κρασί (μοσχοφίλερο ή μοσχάτο)

αλάτι

πιπέρι

Βήματα

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις γαρίδες, τις  αστακοουρές,την καβουρόψιχα και σωτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε με το κρασί και αφαιρούμε τα θαλασσινά από το τηγάνι. Βάζουμε τον πελτέ ,την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα μας.

Βράζουμε τις παπαρδέλες, παίρνουμε ένα μικρό μπρίκι με ζωμό από αυτές και τον προσθέτουμε στη σάλτσα μας. Αφού είναι έτοιμες και οι παπαρδέλες και η σάλτσα, τα  ενώνουμε στο τηγάνι προσθέτοντας τα θαλασσινά και τα αρωματικά, τον άνηθο και το μαϊντανό δηλαδή. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σταγόνες ελαιόλαδου.

πίσω στις συνταγές
Lavraki Maratho
©atlantidastores 2020. Designed by Guru. Developed by Joinweb.