Ριζότο σουπιάς με μάραθο και ούζo
Για τη σουπιά
1 κρεμμύδι ξερό
½ κιλό σουπιά
1 ρίζα φινόκιο
μελάνι σουπιάς
¼ μάτσο μάραθο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
100 ml oύζο
Για το ρύζι
500 γρ. ρύζι Arborio
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό
Για το δέσιμο
1 κρεμμύδι φρέσκο
1 κ.σ. μάραθο
Ξύσμα λεμονιού
2 κ.σ. βούτυρο
Παρμεζάνα
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο,το κρεμμύδι, το φινόκιο, το μάραθο και τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τις σουπιές και τσιγαρίζουμε. Σβήνουμε με ούζο και προσθέτουμε το μελάνι και το νερό. Μαγειρεύουμε τις σουπιές με το μελάνι για 35 λεπτά.
Σε μία άλλη μεγαλύτερη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε.Προσθέτουμε το ρύζι και γυαλίζουμε. Προσθέτουμε μόνο τις σουπιές και σιγά-σιγά προσθέτουμε το ζωμό με το μελάνι που έχει μείνει στην άλλη κατσαρόλα μέχρι να το απορροφήσει όλο.Μαγειρεύουμε το ριζότο για προσθέτοντας συνεχώς βραστό ζωμό από τις σουπιές περίπου 20 λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί όλο από το ριζότο. Βάζουμε παρμεζάνα φρ. Κρεμμυδάκι, μάραθο και ξίσμα και ενώνουμε ανακατεύοντας όλα τα υλικά.Σερβίρουμε αμέσως.