espa

Σαργοί με βουτυράτα λαχανικά και σως μαγιονέζας

Υλικά

2 σαργοί

2 κ.σ. ελαιόλαδο 

2 κ.σ. βούτυρο τύπου Κερκύρας

1 πιπεριά Φλωρίνης

2 πιπεριές πορτοκαλί

2 κρεμμύδια

1 σκ. σκόρδο

1 καρότο

5-6 φουντίτσες μπρόκολο

½ ποτήρι κρασί λευκό

1 λεμόνι σε φέτες 

χυμός 1 λεμονιού

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

½ φλ. ζωμός λαχανικών

 

Για τη σως μαγιονέζας

6  κ.σ. μαγιονέζα

1 κ.γλ. ξίδι λευκού κρασιού

1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 κ.σ.  χυμό λεμόνι

1 κ.γ. μουστάρδα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Βήματα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τους σαργούς και τους αφήνουμε στην άκρη. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και όταν κάψει, ρίχνουμε την πιπεριά Φλωρίνης και τις πορτοκαλί πιπεριές, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το καρότο, το μπρόκολο και τα σωτάρουμε ελαφρώς για 4 λεπτά. Βάζουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ρίχνουμε μέσα όλα τα σωταρισμένα λαχανικά.

Τοποθετούμε τους σαργούς  πάνω από τα λαχανικά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, τις φέτες και το χυμό λεμονιού, την πάπρικα και το ζωμό.

Ψήνουμε για 25 περίπου λεπτά, μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά και να αποκτήσουν μία τραγανή κρούστα οι σαργοί μας.

Αναμείξτε όλα τα υλικά για τη σως μαγιονέζας σε ένα μπολ και αφού τα ανακατέψουμε καλά, σερβίρουμε πάνω από τα λαχανικά και το ψάρι.

πίσω στις συνταγές
Lavraki Maratho
©atlantidastores 2020. Designed by Guru. Developed by Joinweb.