espa

Σουπιές φρικασέ με χόρτα

Υλικά

1 κιλό σουπιές καθαρισμένες

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 πράσο, ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

2 ματσάκια μάραθα, ψιλοκομμένα

½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

1.500 γρ. διάφορα χόρτα, σε κομματάκια

1 φλιτζάνι λευκό κρασί ξηρό

1 λεμόνι

ξύσμα από ½ λεμόνι

300 ml ζωμό λαχανικών

1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Βήματα

Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ξερό κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και τον μάραθο για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις σουπιές που έχουμε κόψει σε κομμάτια και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά και τα χόρτα εκτός από τα τον άνηθο. Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν τα χόρτα και να βγάλουν τα υγρά τους.

Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και μαγειρεύουμε για 35 λεπτά περίπου, ελέγχοντας μην παραβράσουμε τη σουπιά και σκληρύνει
Αραιώνουμε το κορν φλάουρ στον χυμό λεμονιού και το ρίχνουμε μαζί με , τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια στην κατσαρόλα. Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύσμα, ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

πίσω στις συνταγές
Lavraki Maratho
©atlantidastores 2020. Designed by Guru. Developed by Joinweb.