espa

Σουπιές με αγκινάρες

Υλικά

1 κιλό σουπιές

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

4 φρέσκα κρεμμυδάκια

½ κιλό αγκινάρες (καθαρό βάρος)

3 μέτριες πατάτες

400 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα

1 ματσάκι μάραθο

½ ποτήρι λευκό κρασί

αλάτι 

πιπέρι 

Βήματα

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε την σουπιά αφού την έχουμε κόψει σε λωρίδες. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να πάρει μια βράση για περίπου 10 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τις αγκινάρες, το μάραθο, τις πατάτες, την ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει για περίπου 20’ ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα μας.

πίσω στις συνταγές
Lavraki Maratho
©atlantidastores 2020. Designed by Guru. Developed by Joinweb.