espa

Σουπιές τηγανητές σαβόρο

Υλικά

1 κιλό σουπιές σε κομμάτια

½ φλ. ξίδι

½ φλ. λευκό κρασί

Δεντρολίβανο φρέσκο

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

αλεύρι, για το αλεύρωμα + 1 κοφτή κουτ. σούπας επιπλέον

Βήματα

Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο δύο δάχτυλα περίπου, σε δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί καλά.
Παράλληλα αλευρώνουμε τις σουπιές. Τις τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τις τηγανίζουμε καλά απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να χρυσίσουν και να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί.
Αδειάζουμε από το τηγάνι το ελαιόλαδο από και αφήνουμε 3-4 κουταλιές από αυτό. Το βάζουμε πάλι στη φωτιά, ρίχνουμε τη 1 κουταλιά αλεύρι και το δεντρολίβανο και ανακατεύουμε να καβουρδιστούν. Σβήνουμε με το ξίδι, και σε δύο λεπτά σβήνουμε με το κρασί και αμέσως ρίχνουμε τις σουπιές, κουνάμε πέρα δώθε το το τηγάνι μας να πάει παντού η σάλτσα, προσθέτουμε αλατοπίπερο λίγο ακόμη δεντρολίβανο και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μικρότερο βαθμό. Αφήνουμε τις σουπιές στη σάλτσα να δέσουν τις γευσεις τους όλα τα υλικά μαζί για περίπου 5 λεπτά και σερβίρουμε με τηγανητή πατάτα κυδωνάτη.

πίσω στις συνταγές
Lavraki Maratho
©atlantidastores 2020. Designed by Guru. Developed by Joinweb.