espa

Σπανακόρυζο με σουπιές και μυρωδικά

Υλικά

1 κιλό μαρινάρα με σουπιά

100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο

20 γρ. ελαιόλαδο

100 γρ. ντομάτες στον τρίφτη

1 κ.γ. ζάχαρη

αλάτι 

πιπέρι

χυμός & ξύσμα 1 λεμονιού

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. μαντζουράνα ψιλοκομμένη

40 γρ. βούτυρο

½ κ.γ. μπούκοβο καυτερό

200 γρ. ζωμός θαλασσινών

Βήματα

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμυδάκι, το μπούκοβο και τη σουπιά. Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για περίπου 3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την ντομάτα, την ζάχαρη και τον ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 10’ ακόμη μέχρι να χυλώσει ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε τα φρέσκα μυρωδικά και το βούτυρο για να δέσει η σάλτσα.

πίσω στις συνταγές
Lavraki Maratho
©atlantidastores 2020. Designed by Guru. Developed by Joinweb.