espa

Συναγρίδα με χόρτα φρικασέ

Υλικά

4 φέτες συναγρίδα

1 κιλό άγρια χόρτα

100 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο 

1 κρεμμύδι ξερό

2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

2 ασπράδια αυγού

2 κρόκους αυγού

1 κ.σ. κορν φλάουρ

χυμός 2 λεμονιών

500 γρ. ζωμός λαχανικών

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Βήματα

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό. Βάζουμε τα χόρτα καθαρισμένα και βράζουμε για 2 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα χόρτα ανακατεύουμε καλά για 2’, βάζουμε τον ζωμό και μαγειρεύουμε για 5’ ακόμη. Χτυπάμε τα ασπράδια καλά μέχρι να γίνουν μαρέγκα, προσθέτουμε τους κρόκους, το κορν φλάουρ και τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε στο μείγμα σιγά σιγά, λίγο από τον ζωμό των χόρτων και ύστερα περιχύνουμε το μείγμα. Τέλος αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον άνηθο και το μαϊντανό.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και αλάτι. Αφού κάψει, προσθέτουμε τη συναγρίδα και μαγειρεύουμε για 3’ από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών και μαγειρεύουμε για 4’ ακόμη. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε μαζί με τα χόρτα.

πίσω στις συνταγές
Lavraki Maratho
©atlantidastores 2020. Designed by Guru. Developed by Joinweb.