espa

Χταποδάκι φούρνου με δροσερή σαλάτα φασολιών

Υλικά

Για το χταπόδι

1.700 γρ χταπόδι ελαφρά ξεπαγωμένο

4 φύλλα δάφηνς

100 ml ελαιόλαδο

100 ml νερό

αλάτι 

πιπέρι

Για τη σαλάτα Πιαζ

100 γρ. μαυρομάτικα φασόλια

5 γρ. κύμινο

25 γρ. πράσινη πιπεριά

25 γρ. κόκκινη πιπεριά

20 γρ. κόλιαδρος ψιλοκομμένος

1 κ.γ. σκορδομαϊντανός

10 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

ξύσμα & χυμός 1 πορτοκαλιού

½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού

2 φύλλα δάφνης

αλάτι 

πιπέρι

Βήματα

Βράζουμε τα φασόλια με τα φύλλα δάφνης και κρυώνουμε καλά. Σε μια μπασίνα τοποθετούμε τα φασόλια μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να μαριναριστούν. Βάζουμε το χταπόδι σε ένα gastronome, προσθέτουμε όλα τα υλικά, σκεπάζουμε με φύλλα δάφνης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μια ώρα.

Σερβίρουμε τη σαλάτα μας μαζί με το χταπόδι από πάνω.

πίσω στις συνταγές
Lavraki Maratho
©atlantidastores 2020. Designed by Guru. Developed by Joinweb.