espa

Χταπόδι αργοψημένο με πετιμέζι και πορτοκάλι

Υλικά

1kg χταπόδι
2 κ.σ. πετιμέζι
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
3 κόκκους μπαχάρι
3 κόκκους πιπέρι
1 φλούδα πορτοκάλι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το χταπόδι.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι, με τους κόκκους πιπεριού και του μπαχαριού χωρίς να προσθέσουμε νερό και αλάτι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει εντελώς το χταπόδι μας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε πολύ λίγο νερό.
Όταν είναι έτοιμο,αφαιρούμε το ζωμό και προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το χταπόδι το ελαιόλαδο και την φλούδα του πορτοκαλιού.
Αφήνουμε λίγο να πάρει χρώμα να τσιγαριστεί και στη συνέχεια προσθέτουμε το πετιμέζι.
Το αφήνουμε λίγο να γλασαριστεί και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και το χυμό που είχε κατεβάσει το χταπόδι μας.
Περιμένουμε λίγο να δέσει η σάλτσα και το κατεβάζουμε από την φωτιά!
Tip: Ταιριάζει πολύ ωραία με φάβα.

πίσω στις συνταγές
Lavraki Maratho
©atlantidastores 2020. Designed by Guru. Developed by Joinweb.