espa

Χταπόδι βραστό

Προτείνεται για την Καθαρά Δευτέρα και τη Σαρακοστή

Υλικά
1 χταπόδι μέτριο
2 φλ. νερό
¼ φλ. μαυροδάφνη
¼ φλ. ξίδι κόκκινο από σταφύλια
2 κλαράκια φρέσκια ρίγανη
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά από την αρχή μαζί , μαγειρεύουμε για 1 ½ ώρα περίπου.
Όταν το χταπόδι μας μαλακώσει βάζουμε ½ φλιτζάνι ζωμό από αυτόν που βράζαμε και ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο. Χτυπάμε στο μπλέντερ και περιχύνουμε το χταπόδι μας.

πίσω στις συνταγές
Lavraki Maratho
©atlantidastores 2020. Designed by Guru. Developed by Joinweb.