espa

Χταπόδι γιαχνί με πατάτες

Υλικά

1 1/2 κιλό χταπόδι

3 μέτρια κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα

6 μέτριες πατάτες

4 σκελίδες σκόρδο

400 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες

1/2 φλ. ελαιόλαδο

1/4 φλ. Κόκκινο Ξίδι

2 δαφνόφυλλα

4-5 κόκκοι μπαχάρι

1 κ.σ. ζάχαρη

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βήματα

Ξεπλένουμε πρώτα το χταπόδι και το κόβουμε σε κομμάτια μεγαλύτερα από μπουκιά. Το τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα με το ξίδι και το σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να πιει όλα τα υγρά του. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες και τις σκελίδες σκόρδο ολόκληρες.

Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 8-10λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες. Τις προσθέτουμε στο χταπόδι και ανακατεύουμε ελαφρά. Βάζουμε τις ντομάτες και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι και πιπέρι. Προσθέτουμε ελάχιστο νερό.

Σιγοβράζουμε περίπου για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και το χταπόδι και να δέσει η σάλτσα.

πίσω στις συνταγές
Lavraki Maratho
©atlantidastores 2020. Designed by Guru. Developed by Joinweb.