espa

Χταπόδι κρασάτο

Υλικά

1 χταπόδι γύρω στο 1 ½ κιλό (κομμένο σε μπουκιές)

1 φλ. ελαιόλαδο

10 μέτρια ξερά κόκκινα 

1 κ.σ. ζάχαρη καστανή

1 ντοματάκι κονκασέ

1/2 φλ. κόκκινο κρασί

1/2 φλ. ξίδι μπαλσάμικο

1/2 φλ. κονιάκ

1 δαφνόφυλλο

5 κόκκους μπαχάρι

2 κ.σ θυμαρίσιο μέλι

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Βήματα

Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά  μέχρι να μαλακώσουν. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το χταπόδι. Αφήνουμε να αλλάξει χρώμα.

Σβήνουμε με το κρασί, στο δεύτερο σβήσιμο με το κονιάκ και στο τρίτο σβήσιμο με το βαλσάμικο. Προσθέτουμε τα μυρωδικά. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, έως ότου μαλακώσει το χταπόδι. Προσθέτουμε το μέλι το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες.

πίσω στις συνταγές
Lavraki Maratho
©atlantidastores 2020. Designed by Guru. Developed by Joinweb.