espa

Χταπόδι με τουρλού λαχανικών στη γάστρα

Υλικά

1 μεγάλο χταπόδι 2 κιλά περίπου

4 πατάτες

2 ξερά κρεμμύδια

2 ντομάτες

2 καρότα

2 κολοκύθια

1 μελιτζάνα

1 πιπεριά πράσινη

1 σκ. σκόρδο

½ μάτσο μαϊντανό

1 δαφνόφυλλο

2-3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι

2-3 κλαράκια δεντρολίβανο

1 ποτήρι κρασί

1/2 φλ. ελαιόλαδο

Αλάτι-πιπέρι

Βήματα

Καθαρίζουμε και κόβουμε κυδωνάτα όλα τα λαχανικά μας. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι μας να αλλάξει χρώμα, και σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε το μισό λάδι και ένα φύλλο δάφνης και μαγειρεύουμε το χταπόδι μας μισή ώρα.

Σε μία γάστρα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και το μισοψημένο χταπόδι με τα ζουμιά του. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε για 1 ½ ώρα στους 200 βαθμούς αέρα πάνω κάτω.

πίσω στις συνταγές
Lavraki Maratho
©atlantidastores 2020. Designed by Guru. Developed by Joinweb.