espa

Χταποδομακαρονάκι

Υλικά

1 ½ κιλό χταπόδι

1 κρεµμύδι

1 ποτήρι ελαιόλαδο

3 ώριµες ντοµάτες στον τρίφτη

500γρ. κοφτό μακαρονάκι

1 κ.σ. πελτέ

1 δαφνόφυλλο

1 ποτήρι κόκκινο κρασί

αλάτι & πιπέρι

1 πρέζα µοσχοκάρυδο

Βήματα

Πλένουμε το χταπόδι και ξεπλένουμε με ξύδι. Στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί. Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και όταν κάψει ρίχνουμε το κομμένο χταπόδι. Τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε το κρεμμύδι, στη συνέχεια τον πελτέ και τη δάφνη. Σβήνουμε με κρασί και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε μισή ώρα και στην συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα και το μοσχοκάρυδο. Αλατοπιπερώνουμε  και σκεπάζουμε μέχρι να ψηθεί το χταπόδι. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτουμε ένα λίτρο νερό και όταν πάρει βράση ρίχνουμε το μακαρονάκι. Όταν είναι όλα έτοιμα κλείνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό μας να ησυχάσει 5 λεπτά.

πίσω στις συνταγές
Lavraki Maratho
©atlantidastores 2020. Designed by Guru. Developed by Joinweb.