espa

Χταποδοσαλάτα

Υλικά

1 χταπόδι – 1 ½ κιλό

1 φλ. παρθένο ελαιόλαδο

1 φλ. ξίδι από κρασί

1 φλ. λευκό ξηρό κρασί

1 δαφνόφυλλο

κόκκους από  μαύρο και κόκκινο πιπέρι

1 κ.σ. μαντζουράνα

 

Για την σαλάτα

2 πατάτες βρασμένες

12 ελιές

1 ξερό κρεμμύδι 

12  ντοματίνια 

3 ραπανάκια

αλάτι

1 κ.σ. κρίταμο τουρσί

2 κ.σ. κάπαρη

μαντζουράνα

ελαιόλαδο

Βήματα

Βάζουμε το χταπόδι σε κατσαρόλα με την κουκούλα προς τα πάνω. Το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το ξίδι και το κρασί. Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο και τα πιπέρια και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά περίπου ή έως ότου μαλακώσει. Το βγάζουμε σε πιατέλα αλλά κρατάμε το ζουμί του. Όπως είναι ζεστό το πασπαλίζουμε με μαντζουράνα. Μόλις κρυώσει, το κόβουμε σε μπουκιές. Το βάζουμε σε ένα σκεύος και το περιχύνουμε με τα ζουμιά μέσα στα οποία έβρασε. Ανακατεύουμε με προσοχή και το διατηρούμε σκεπασμένο στο ψυγείο.

Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το χταπόδι. Περιχύνουμε με ωμό ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες ξίδι.

πίσω στις συνταγές
Lavraki Maratho
©atlantidastores 2020. Designed by Guru. Developed by Joinweb.