espa

Καλαμαράκια κοκκινιστά με ούζο

Ingredients

1 κιλό καλαμαράκια

1 κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

1 πράσινη πιπεριά

λίγο καυτερή πιπεριά

½ φλιτζ.  λάδι

2 κ.σ. ούζο

4-5 κ.σ. σάλτσα ντομάτα

αλάτι

πιπέρι

Steps

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, τα κόβουμε σε ροδέλες και τα ξεπλένουμε πολύ καλά. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Το σωτάρουμε ελαφρά,  προσθέτουμε την πιπεριά και το σκόρδο. Τα αφήνουμε να σωταριστούν όλα μαζί και βάζουμε τα καλαμαράκια. Μόλις αρχίσουν να αλλάζουν χρώμα τα σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε το φαγητό μας δύο τρία λεπτά να μαγειρευτεί και να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, ένα φλιτζάνι νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει. Μόλις πιει όλο το νερό, το φαγητό μας είναι έτοιμο.

back to recipes
Lavraki Maratho
©atlantidastores 2020. Designed by Guru. Developed by Joinweb.