Μύδια αχνιστά με μπύρα και μουστάρδα
Ingredients
1 κιλό μύδια, με τα όστρακα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι ξερό
1 κόκκινο τσίλι καυτερό
1 κ.σ. μουστάρδα
150 ml μπύρα ξανθιά
1 λεμόνι
μαϊντανός
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Steps
Περνάμε το κρεμμύδι στον τρίφτη και το σωτάρουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο. Ρίχνουμε τη μουστάρδα, την μπύρα, το λεμόνι και ανακατεύουμε με το κουτάλι μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά και να αρχίσουν να κοχλάζουν. Προσθέτουμε τα μύδια, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 5-6 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, και σερβίρουμε με μαϊντανό, φρέσκο ελαιόλαδο και καυτερό τσίλι.