espa

Παπαρδέλες του ονείρου

Ingredients

6 γαρίδες καθαρισμένες

6 αστακοουρές

300 γρ. καβουρόψιχα

500 γρ. παπαρδέλες

1 κρεμμύδι

1 κόκκινη, 1 πράσινη & 1 κίτρινη πιπεριά

2 κ.σ. μαϊντανό & άνηθο ψιλοκομμένο

6 κ.σ. ελαιόλαδο

1  κ.σ. πελτέ ντομάτας

2 ντομάτες τριμμένες

½ ποτήρι λευκό κρασί (μοσχοφίλερο ή μοσχάτο)

αλάτι

πιπέρι

Steps

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις γαρίδες, τις  αστακοουρές,την καβουρόψιχα και σωτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε με το κρασί και αφαιρούμε τα θαλασσινά από το τηγάνι. Βάζουμε τον πελτέ ,την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα μας.

Βράζουμε τις παπαρδέλες, παίρνουμε ένα μικρό μπρίκι με ζωμό από αυτές και τον προσθέτουμε στη σάλτσα μας. Αφού είναι έτοιμες και οι παπαρδέλες και η σάλτσα, τα  ενώνουμε στο τηγάνι προσθέτοντας τα θαλασσινά και τα αρωματικά, τον άνηθο και το μαϊντανό δηλαδή. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σταγόνες ελαιόλαδου.

back to recipes
Lavraki Maratho
©atlantidastores 2020. Designed by Guru. Developed by Joinweb.