espa

Πατατοσαλάτα με χταπόδι και σως κάπαρης

Ingredients

Για την πατατοσαλάτα

1 πιπεριά κέρατο πράσινη

16 πράσινες ελιές μαύρες ροδέλα

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 κ.σ. κάπαρη

4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

4 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

 

Για τις πατάτες

20 πατάτες μικρές baby

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ ρίγανη

 

Για το χταπόδι

1 κιλό χταπόδι

1 ποτήρι κόκκινο κρασί

2 κ.σ. ξύδι

1 φύλλο δάφνης

 

Για τη σως

6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

πιπέρι

3 κουταλιές της σούπας ξύδι

2 κουταλιά της σούπας κάπαρη

Steps

Πλένουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε με τη φλούδα. Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις απλώνουμε σε ένα ταψί, τις πατάμε με την ανάποδη του κουταλιού, ίσα-ίσα να σπάσουν και να ανοίξουν λίγο. Τις ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Τις ψήνουμε στο γκριλ στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Βράζουμε το χταπόδι το κρασί, το ξύδι και τη δάφνη για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι. Χτυπάμε στο μούλτι τα υλικά για τη σως. Βάζουμε τις πατάτες σε μια σαλατιέρα και προσθέτουμε το χταπόδι κομμένο σε φέτες. Ανακατεύουμε με τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, τις ελιές, την κάπαρη, το μαϊντανό και τον άνηθο και περιχύνουμε με την σως. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρουμε.

back to recipes
Lavraki Maratho
©atlantidastores 2020. Designed by Guru. Developed by Joinweb.