espa

Σουπιές με αγκινάρες

Ingredients

1 κιλό σουπιές

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

4 φρέσκα κρεμμυδάκια

½ κιλό αγκινάρες (καθαρό βάρος)

3 μέτριες πατάτες

400 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα

1 ματσάκι μάραθο

½ ποτήρι λευκό κρασί

αλάτι 

πιπέρι 

Steps

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε την σουπιά αφού την έχουμε κόψει σε λωρίδες. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να πάρει μια βράση για περίπου 10 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τις αγκινάρες, το μάραθο, τις πατάτες, την ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει για περίπου 20’ ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα μας.

back to recipes
Lavraki Maratho
©atlantidastores 2020. Designed by Guru. Developed by Joinweb.