Σουπιές με αγκινάρες
Ingredients
1 κιλό σουπιές
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
½ κιλό αγκινάρες (καθαρό βάρος)
3 μέτριες πατάτες
400 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα
1 ματσάκι μάραθο
½ ποτήρι λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι
Steps
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε την σουπιά αφού την έχουμε κόψει σε λωρίδες. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να πάρει μια βράση για περίπου 10 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τις αγκινάρες, το μάραθο, τις πατάτες, την ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει για περίπου 20’ ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα μας.